(1) 251-59-52 +36-30-436-60-80

NARANCSBŐR KEZELÉS – CELLULIT KEZELÉS

Tippek a narancsbőr kezelésére!

A narancsbőr, más néven Cellulit, alkattól függetlenül bárkinél kialakulhat. Legyen szó fiatalabbakról vagy idősebbekről, bármelyik korosztály érintett lehet.

 

Hogyan és mitől alakulhat ki a narancsbőr?

A bőrben és a kötőszövetekben vannak bizonyos energiatároló sejtek, ahol azok a cukrok és zsírok kerülnek elraktározásra, amelyeket szervezetünk nem használt fel. Ezek egy idő után duzzadttá válnak és egyenetlenül a bőr felszínére tömörülnek. A folyamat során a kötőszövetek nagyban veszítenek rugalmasságukból.

A narancsbőr kialakulásának hátterében több tényező állhat. Okozhatja a mozgásszegény életmód, dohányzás, egészségtelen táplálkozás, hormon-, illetve anyagcsere zavar, stressz és genetika. Elsősorban a nők érintettek, ami azzal magyarázható, hogy bőrük felépítése teljesen más, mint a férfiaké. A nők testét borító hám kötőszövet rostjainak, valamint kollagén és elasztin hálózatos szerkezetének alakja téglalap, a férfiaknál pedig trapéz.

 

A Cellulit 3 fázisa!

Az első fázisban a narancsbőr akkor ismerhető fel, ha kézzel összenyomjuk az adott bőrfelületet. Ilyenkor kiváló hatást érhetünk el az otthoni kezelésekkel, mozgással -elsősorban azt az izmot figyelembe véve, ahol a problémát észleltük-, tengeri sós bőrradírozással, esetleg bőrfeszesítő krémekkel.

A másodikban már álló helyzetben is észrevehetők az elváltozások. Itt sajnos nem elegendők az első fázisnál leírt praktikák, szükséges speciálisabb kezelési formákat is igénybe venni, például hatásos lehet a cellulitellenes masszázs, vagy a hullámmasszázs, ami helyreállítja a kötőszövet keringését, és pozitív hatást gyakorol a vérkeringésre.

A harmadik, legkritikusabb fázisban ennél is komolyabb terápiákat érdemes kipróbálni, hiszen fekve és állva egyaránt jól láthatók a kitüremkedések. Olyan eljárások lesznek ideálisak, amelyek regenerálják a kötőszöveteket. Lehengerlő eredmények érthetőek el a Wiener aromaterápiás fáslizással, amely intenzív vérbőséget hoz létre a kötőszövetek felső rétegeiben, de javasolt kipróbálni a Lipozero technológiát is. Az eszköz kezelőfejeiben található rádiófrekvencia és kavitáció gondoskodik a zsírbontásról, továbbá a bőr feszesítéséről.

hullámmasszázs
Hullámmasszázs
lipozero
Lipozero
tekercselés
Wiener aromaterápiás fáslizás