Az ultrahang alkalmazásai a szépészetben és az orvostudományban

Napjainkban egyre népszerűbb az ultrahangos kozmetikai eljárás a szépségiparban. Folyamatosan nő azoknak a száma, akik igénybe kívánják venni a szolgáltatást. Ettől függetlenül a vendégek nagy része nem tudja, hogy a kezelés miként működik és hogyan hat.

Íme néhány hasznos információ az ultrahangos bőrápolásról…

Az UH készülék segítségével olyan nagyobb molekulájú hatóanyagok jutnak be a bőrbe, amelyek a vízben és a zsírban is jól oldódnak. Az ultrahangos kezelés során megemelkedik a kollagén képződés, továbbá kedvező hatást gyakorol a szövetekre, valamint a bőr is gyorsabban regenerálódik majd. Megfigyelték, hogy a sejtek életfunkciói is javulást mutatnak, így a hatóanyagok is gyorsabban szívódnak fel.

ultrahang

Az ultrahangos kezelés folyamatában először a szaruréteg felülete válik lazává, így felgyorsul a hatóanyagok bejutása a bőr belsejébe. A hang rezgése beindítja a sejtek rezgését is, ami által felgyorsul az anyagcsere, növekszik a méreganyagok és a zsír kiválasztása, illetve javul a vér- és a nyirokkeringés. Ennek köszönhetően a tápanyagban és oxigénben gazdagabb vér sokkal hatékonyabban jut el a szervezetünkbe, a végeredmény pedig gyönyörű, egészséges bőrfelület lesz.

Tehát az ultrahangnak nem csak az orvostudományban van jelentős szerepe, hanem a szépségiparban is. Az orvoslásban nagy segítséget jelent a diagnózis pontos megállapításában és elősegíti, hogy a problémák időben felfedezésre kerüljenek. Természetesen nem mindegy, hogy az adott berendezés milyen típusú és hány éves, hiszen ez is befolyásolhatja, hogy mennyire részletes képet ad a vizsgált területről. A VIP Ultrahang vizsgálatai kiválóak, teljes mértékben megbízhatóak, ezért célszerű hozzájuk bejelentkezni.

Az ultrahang készülékeknek tehát nem csak az egészségügyben van óriási haszna, a szépségápolás területén is több mindenre alkalmazzák, gondolunk itt például alakformáló kezelésekre, striák és ráncok eltüntetésére, zsírbontásra, de a gyulladt bőrre is nyugtatóan hat.